Present i springspåret!

Igår när jag sprang nere på Ribban så stod Malmömilen där och delade ut Craft-tröjor som hade blivit över från tävlingen. Tack som tusan säger jag!
 
 
Jag körde förresten ett nytt intervallpass som jag lärde mig på Runday: 1 x 800m. 2 x 400m, 4 x 100 m. Det kändes bra och var inte alls så jobbigt. Det jobbigaste är just nu att benhinnorna bråkar mest hela tiden.

Ny Outfit!

Igår va jag förresten o inhandlade en ny outfit på Löplabbet tjej som ska lägga ner (va FAAN!). 30% rabatt gjorde att jag slog till på ett par shorts (trodde jag aldrig) och en vindjacka/tröja.
 
Snyggt va?
 

Långrunda!

Min halvt befintliga strategi är att jag på helgerna ska försöka få till en långrunda.

Det dumma är bara att det här med "långrunda" ju är en definitionssak.

Mina tidigare långrundor får nog ses som fusk då de aldrig landat på mer en 10 km.

Idag i alla fall lite bättre när 13 kilometer avverkades i ett regnhärligt Skrylle.


Runday Monday!

Eftersom jag är i Stockholm så passade jag på att gå på Rundays måndagsträning idag. Jag har ju tidigare skrivit om dessa tjejer som är enormt inspirerande.

Och oj vad kul det var! Man fick välja en av tre grupper att vara med i under passet. Jag och min träningskompis för dagen, Josefin, valde grupp ett som kombinerade styrkeövningar med ett par intervaller. Roligt, bitvis jobbigt men framför allt så himla peppande!

Nedan lite bilder från passet:



Sista bilden här har jag lånat från Runday där man också kan läsa om passet ur tränar-Lisas synvinkel.

Post Malmömil

Puh, då var det avklarat, Malmömilen 2012.

1.31 min snabbare än förra året, men lyckades ändå inte knata in under timmen, utan landade på 1.02.21. Märkligt nog är jag inte så besviken, för jag tyckte att det gick ganska bra. Med för lite sömn natten innan och en rusande puls av att bara gå upp för trappan hemma samma förmiddag trodde jag att jag inte ens skulle kravla mig in i mål.

Men det gjorde jag!

Jag kom iväg bra och höll en min-tid på 5.35. Halvmilen låg jag på ca 30 men där efter tappade jag lite för varje kilometer i motvinden.

Nu får jag se till att jag klarar det där med en mil under en timme ändå! Fullt fokus och så kanske jag klarar det innan månadsskiftet! Kom igen nu  Cajjan!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Uppladdning

Proppar i mig pasta och chokladpudding för att bota depp, sömnlöshet och bristande motivation.

Imorgon springer jag malmömilen no matter what. Så det så!

 

image description

 


Akupunktur

 

Idag var jag på akupuntur för att försöka komma till rätta med mina benhinneproblem. Sex nålar varav svag ström i fyra av dem fick jag längs med insidan av underbenen. Nu håller vi tummarna för att det här hjälper snabbt som tusan!

 


Dille!


I eftermiddags fick jag dille och signade upp mig på gym, fräckt va?

Så, nu ska jag öva på några andra grejjer än att springa. Kanske lyfta nån hantel då & då samt gå på nåt pass som stimulerar mitt inre.

Hej å hå!


Nya morgonrutiner!

Nu har jag gått och blivit gräsänka i tre månader. 

Dessutom kräver mitt jobb att jag från och med idag och 10 veckor fram måste lyssna på radio väldigt mycket på morgnarna.

Med de faktorerna i beaktning har jag nu bestämt mig för att tygdpunkten av mitt spring ska ske morgontid. Så får vi väl se om morgonstund har guld i mund. Eller var man nu säger.

Så 6.30 var det bara att studsa upp i morse.

En kortis i Pilis under strålande sol och nyvaknade änder! Först lite tripping (som i videon nedan) och sedan 3 km i raskt tempo (nåja raskt var andemeningen i all fall). Härlig start på dagen!




Ängelholmshäng

image descriptionimage description

I helgen blev det så en kort sväng förbi Ängelholm. Det hanns med både springrunda och kalas. Mycket fint i skogen vid havet att springa under Gullregn (heter det så?) Och ännu bättre att bli väckt av världens sötaste Iris på morgonen!

 

 


Löpteknik


Nu har jag sprungit på i lite mer än tre månader.

Den första tiden förbättrades resultaten av att jag bara tittade på löpskorna kändes det som. Men nu står det mer stilla. Inte så konstigt visserligen för så är det väl med all form av träning.

Så nu tänker jag att det kanske är dags att försöka lära mig hur man faktiskt ska springa. På riktigt alltså.

Ägnade kvällen åt att surfa runt, och hittade ett klipp som var tydligt och som inte kändes alltför omöjligt att efterapa:


...så nu är planen att försöka lägga lite teknikfokus på en av veckans tre rundor. Så får vi se om det gör nån skillnad!


Oh-o

Nu blev det helt plötsligt lite mera verklighet...


Inspiration!



I helgen när jag tittade på sändningarna från Stockholms-maran (som för övrigt verkade vara FÖR JÄVLIGT!) så dök ju den här tjejen upp. Hon vann Svenska dam-klassen på tiden 2:48 - imponerande!

Och så verkade det som att hon va en sån himla härlig tjej.

Så jag googlade hennes namn och vad finner jag? Jo att hon tillsammans med två tjejer till driver en löpargrupp som vem som helst får vara med i. Man tränar tillsammans oavsett nivå och det verkar så himla peppande hela upplägget.

Och vid sidan av det är hon alltså en av sveriges bästa långdistanslöpare. Snyggt!


Botar mig över natten

Nu går jag å lägger mig med benhinnestrumporna på.

10 kilometer på asfalt idag gjorde mig lite klen så jag hoppas att strumporna gör susen över natten.

Om två veckor är det malmömilen och under timmen MÅSTE jag bara springa.

Idag tog jag det ganska lugnt och sprang på 1 h och 2 min, så jag hoppas och tror att det ska gå. Den som lever får se!


Amsterdam levererar morgonjogg!

Är i Holland på jobb och tänka sig: jag gick igår kväll hem en timme tidigare efter middagen när mina kollegor satt kvar på en go uteservering. Vinsten av det: en morgonjogg bland Amsterdams broar!


RSS 2.0